Начало | Продукти | Галерия | За Нас | Фестивал | Контакти |
Навигация
» Начало
» Продукти
» Галерия
» За нас
» Фестивал
» Контакти
» МАГАЗИН
» FACEBOOKЗНП СТРАНДЖАНСКИ МАНОВ МЕД #15
Date 25/11/19 - 11:03:02 PM
ЗНП СТРАНДЖАНСКИ МАНОВ МЕД

Вече с престижното лого от Европейска комисия с най-висока степен на защита и контрол. Медът е изследван с два сертификата за качество био и защитено наименование за произход с електропроводимост 1.42 mS/ sm (минимумът е от 0.8 mS/sm нагоре / средни стойности 1.10 mS/sm ). Електропроводимостта, означава, че медът е богат на минерали желязо, калций, магнезий, калай, силиций, натрий, фосфор, мед, манган. Тъмният цвят при меда е пропорционален на антиоксидантите.

Помага при:
- Анемия
- Проблеми със сърцето
- Астма и бронхит
- При кашлица
- Облекчава стомашните спазми
- Създава естествена защитна стена срещу образуване на  ракови клетки
- Укрепва имунната система
- Дава енергия

Учените доказаха, че антиоксидантната активност в мановия мед е 5 пъти по-висока от тази на нектарния мед.
Турските учени откриха способността на мановия мед от дъб да унищожава раковите клетки. Най-мощните антиоксиданти открити в мановия мед са КВЕРЦЕТИН, ГАЛОВА КИСЕЛИНА, КАФЕЕНА КИСЕЛИНА ФЕНЕТИЛ ЕСТЕР, Р-КУМАРИНОВА КИСЕЛИНА, ЕЛАГОВА КИСЕЛИНА.

КВЕРЦЕТИН
Мощен антиоксидант, който унищожава свободините радикали, които причиняват рак. Защитава кръвоносните съдове и подсилва имунната система. Поддържа здравето на простатата.

ГАЛОВА КИСЕЛИНА
Противотуморен ефект.
Галовата киселина е антиоксидант, който е в състояние да неутрализира свободните радикали, които увреждат клетките. Установено е, че галовата киселина показва цитотоксичност към раковите клетки, без да уврежда здравите клетки. Доказано е, че галовата киселина предпазва от рак на простатата и левкемия.

КАФЕЕНА КИСЕЛИНА ФЕНЕТИЛ ЕСТЕР
Антитуморен ефект.
Антибактериално действие.
Противовирусно действие.
Имуномодулиращо действие (стимулира, укрепва имунната система).
Против диабет.

ЕЛАГОВА КИСЕЛИНА
Защитен ефект на черния дроб.
Предотвратява развитието на ракови клетки.

Пчеларска ферма "МАНА",
гр. Царево
ул. "Преображенска" 3
www.manovmed.bg
0 Comments36 Views

ИТАЛИЯ С НОВО ПРОУЧВАНЕ ЗА МАНОВИЯ МЕД #14
Date 22/11/19 - 10:54:11 AM
Знаете ли, че МАНОВИЯТ МЕД може да възстанови увредената ни ДНК от вредните пестициди?

Медът е много известен със своите ЕСТЕСТВЕНИ АНТИБИОТИЧНИ СВОЙСТВА и с това, че е естествен подсладите.
Напоследък обаче е ОТКРИТО НЕЩО ПОВЕЧЕ:
Невероятно, но вярно, МЕДЪТ ПРОТИВОДЕЙСТВА НА ОТРИЦАТЕЛНИТЕ ЕФЕКТИ ОТ ПЕСТИЦИДИТЕ, използвани в селското стопанство.
За непросветените, химически продукти за растителна защита са видове пестициди, широко използвани в съвременното земеделие.

КАК БЕШЕ ОТКРИТО ТОВА НОВО СВОЙСТВО НА МЕДА?

За да се разкрие това ново свойство на меда е направено проучване, проведено от Консорциума на пчеларите в сътрудничество с диетолога Рената Аллева.
Изследването показва, че присъстващите в меда полифеноли предпазват от негативните последици от пестицидите, използвани в интензивното земеделие.
"Измерихме полифенолите и антиоксидантната активност на акациевия, кестеновия, портокаловия И МАНОВИЯ МЕД. Тествахме най-богатия на полифеноли, МАНОВ МЕД върху клетки, изложени на хлорпирифос и глифозат, два широко използвани пестициди, като вторият Е КАНЦЕРОГЕНЕН. Екстрактът от мед инхибира образуването на свободни радикали и активира системите за възстановяване на ДНК ”, казва диетологът Аллева.
Органичният МАНОВ МЕД се консумира в продължение на 10 дни от жителите на Вал ди Нон, всички жители в близост до райони с интензивно земеделие.
Всички хора, участвали в проучването, са имали високи нива на пестицидни остатъци в урината и лоша ДНК възстановителна активност.
СЛЕД ДЕСЕТИЯ ДЕН ХОРАТА ОТНОВО БИЛИ ИЗСЛЕДВАНИ И СЕ УСТАНОВИЛО, ЧЕ МЕДЪТ УСПЯЛ ДА ИЗЧИСТИ УВРЕДЕНАТА ДНК.
Ето още една причина да ядете повече качествен мед.

Достатъчно ли е да ядете мед, за да премахнете рисковете от излагане на пестициди?

Най-доброто нещо, което можете да направите, е да избягвате изобщо контакт с пестициди.
Въпреки, че медът помага, пестицидите са огромен здравословен проблем. Те са причина за много сериозни заболявания като болестта на Паркинсон, болестта на Алцхаймер, тумори и кръвни заболявания и в най-лошия случай те могат дори да доведат до смърт.

Защо са толкова опасни?

Пестицидите са невидими, транспортирани по въздух и вятърът може да са навсякъде: по дрехите ни, по кожата, по косата, но най-лошото е, че се озовават в храната ни.
Понякога те се намират умишлено в храната, в индустриалните култури, които след това предлагаме в супермаркетите всички замърсени зеленчуци и плодове.
Това, което трябва да направим, е да знаем как да разпознаем кога дадена храна се третира с пестициди и кога не е такава.
Абсолютно трябва да се научим как да мием храната, за да премахнем колкото се може повече остатъци от пестициди.

Превод: Пчеларска ферма "МАНА" - БИО и ЗНП Странджански манов мед
www.manovmed.bg
0 Comments2 Views

НОВАТА НАДЕЖДА СРЕЩУ БОРБАТА С РАКА Е ЧЕРНИЯ МЕД #13
Date 06/11/19 - 12:44:23 AM
УЧЕНИТЕ ДОКАЗАХА: СТРАНДЖАНСКИ МАНОВ МЕД УНИЩОЖАВА РАКОВИ КЛЕТКИ

След 3 годишно проучване проф. д-р. Колайли от Техническият университет "Карадениз" сподели: "Мановият мед от дъб е богат на фенолни киселини и има 5 пъти по-голям антиоксидантен характер от нектарния мед."
В аналитичните проучвания, проведени в Техническия университет "Карадениз", се съобщава, че пробите от дъбов мед, взети от различни части на Странджа планина в градовете Къркларели и Демиркьой в блиозост до България имат по-висока антиоксидантна активност в сравнение с други медове.
Най-важните фактори за високата антиоксидантна активност на дъбовия мед е наличието на висока степен на КВЕРЦЕТИН, ГАЛОВА КИСЕЛИНА, КАФЕЕНА КИСЕЛИНА ФЕНЕТИЛ ЕСТЕР, Р-КУМАРИНОВА КИСЕЛИНА, ЕЛАГОВА КИСЕЛИНА. Те предотвратяват много заболявания като диабет, сърдечни заболявания и белодробни заболявания, както спират или предотвратяват реакции, причинени от свободните радикали, които причиняват рак.

В друго изследване завеждащият отдела по медицинска биохимия проф. д-р Абдуррахим Коцюгит разкри способността на мановия мед да убива раковите клетки

През 2018 г. 9 членен екип от учени изследваха 14 проби от различни видове мед, кестен, бор, кедър, дъб и нектарни медове.
В резултат от изследванията беше установено, че медът, който е най-богат на фенолно съдържание и има най-висок потенциал за убиване на ракови клетки, е мановият мед, който се получава от сока на жълъда.

Проф. д-р. Коцюгит заяви: "Идеалният метод за убиване на ракови клетки при лечението на рак на стомаха е контролирана клетъчна смърт, наречен апоптоза. При апоптозата тези клетки се абсорбират от макрофагите и се унищожават по контролиран начин. Следователно те не увреждат организма за разлика от химиотерапията."

Медът, чиито предклинични етапи са приключили и чиито клинични изследвания продължават, се предвижда да се използва както за предотвратяване появата на ракови клетки, така и за лечение на вече появили се ракови клетки.

"Ако искате да предотвратите рака, трябва да вземете ниска доза манов мед. При тези, които имат рак, ниските дози увеличават раковите клетки, а високите дози убиват клетки. В момента не можем да кажем коя доза е ниска и коя висока. Само след експериментални животински и клинични изследвания върху хора ще можем да кажем това. Изследванията продължават."
0 Comments6 Views

От 15 до 19 април Фестивал на меда в София #12
Date 12/04/19 - 10:17:14 PM
Здравейте, пчеларска ферма "Мана" - ЗС Манол Тодоров ще ви предложи висококачествен био Странджански манов мед, био Странджански манов мед с ПЕРГА и био Странджански цветен пчелен прашец лично производство. Можете да ни намерите в градинката срещу Хали-те до Централна баня.
0 Comments2 Views

ПРЯСНА ПЕРГА С БИО СТРАНДЖАНСКИ МАНВО МЕД #11
Date 12/04/19 - 09:48:21 PM
НОВАТА РЕКОЛТА БИО СТРАНДЖАНСКИ МАНОВ МЕД С ПЕРГА ВЕЧЕ Е НАЛИЧНА. ТОВА Е ПЪРВАТА ПЕРГА, КОЯТО ПЧЕЛИТЕ СА СЪБРАЛИ ОТ ВЪРБАТА И ДИВИТЕ ОВОШКИ. МОЖЕ ДА СИ Я ПОРЪЧАТЕ ПРЕЗ САЙТА
0 Comments6 Views

Истории на успеха: Защитата на мановия мед в ЕС е #10
Date 21/01/19 - 08:23:37 PM
Тя е и гаранция за развитие на пчеларския сектор, категоричен е Манол Тодоров

автор: Жени Владинова

Манол Тодоров го познават пчеларите в цяла България. Той e изключително активен в пчеларската общност - защитава пчеларското съсловие и отстоява интересите им. Манол и синът му Стоян са хората, които положиха неимоверни усилия да популяризират Странджанския манов мед не само в държавите от Европейския съюз, но и в други страни. Единствената им цел е да създадат достоен имидж на продукта и да му отредят полагащото му се място като най-добър в света.

И резултатът е налице - през 2019 Странджанският манов мед ще получи защитено наименование за произход като бъде вписан в Европейския регистър на защитените наименования. През дългите години борба за постигане на защитеното наименование аргументите на Манол Тодоров са, че Странджа е защитена местност и това изключва интензивното земеделие. А това е идеална възможност за производство на биологични пчелни продукти. Но веднага професионалният пчелар напомня, че разходите за производство на такива продукти са големи. И не бива цената на биологичния и на конвенционалния мед да е една и съща.

Затова той и други негови колеги пчелари, произвеждащи биологичен мед, се надяват цената на биологичния мед и пчелните продукти от него да е поне с 30-40% по-висока от конвенционалния.

Манол не е сам в постигане на целите си. Той изцяло и безрезервно е подкрепян от сина си Стоян, както и от цялото си задружно семейство. Всички те заедно и упорито работят на пчелините. А те са много - в с. Фазаново, с. Велика, с. Варвара, гр. Ахтопол, с. Бродилово.

Куражът да изказват мнение, да изискват и да отстояват идеите си идват от 50-годишния семеен пчеларски опит и рутина която семейството има зад гърба си. Така че, представяйки Манол Тодоров, във всяка дума и изречение представяме семейната пчеларска ферма "Мана".

Историята на сегашния семеен бизнес започва много отдавна, когато с вързопи от покривки на гръб и пеша от гр. Приморско до с. Фазаново, бащата и майката на Манол пренасят две тръвни за мед. Именно тези пчелни семейства стават основата на пчелин от 12 кошера, който преди 50 години - през 1967 г., е настанен на острия завой на с. Фазаново.

В пчеларска ферма "Мана" се добиват: странджански манов мед, странджански манов мед с перга, странджански цветен прашец, странджански цветен прашец с памуклийка, спиртен екстракт от прополис - клеева тинктура др.

Помещението, където се добива медът, е регистрирано по Наредба щ 26 от 14 октомври 2010 г. за специфичните изисквания за директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход.

То е оборудвано и с разпечатваща машина, шнек, помпа за мед, електрически центрофуги, 3 маторатора, съоръжение за декристализация на меда, сушилня за пчелен прашец, парна восъкотопилка, веялка за цветен прашец - всичко необходимо за първичната преработка и съхранение на меда. За да изпълнява максимално добре изискванията на наредбата за биологичното пчеларство, семейството само добива восъка и произвежда восъчните основите за пчелните пити.

Дългите години работа в пчеларския бранш позволяват на Манол да е пределено наясно с проблемите и нуждите на пчеларите от Странджа. Винаги, когато има възможност, той е споделял, че пчеларите от Странджа, са убедени, че в техния край се произвежда най-чистият и най-качественият манов мед. Манол държи да се знае, че пчеларите в Странджа работят по различни програми, по една от които правят изследвания на пет проби от пет пчелина в пет независими лаборатории.

И всички те се надяват, че резултатите ще им дадат писмени доказателства по какво се отличава странджанският манов мед от другия, конвенционалния мед. Надеждата за пчеларите от Странджа се сбъдва най-после - тази година Странджанският манов мед ще получи защитено наименование за произход. А това вече дава възможност на фермерите да започнат да получават цена, каквато заслужават.

Известният пчелар от Царево води активен обществен и професионален живот.

Манол Тодоров може да бъде видян и на мирните пчеларски протести.

До него отново е синът му Стоян, а протестите са за опазване живота и здравето на пчелите с настояване за пълна забрана на употребата на неоникотиноидни препарати за растителна защита. Другата цел на Манол, за която работи активно и не жали сили и време, е обединяване на пчеларите в една организация, която да има лоби и да защитава техните интереси.

Членовете на семейството на Манол Тодоров са може би най-разпознаваеми и медийно представени пчелари в България. Те взеха участие в Европейската седмица на пчелите и опрашването в Брюксел под егидата на г-жа Мария Габриел. Тогава българският щанд е най-посещаван и семейство Тодорови представиха Странджанския манов мед.

Присъстваха и на Европейския форум на пчеларите, където се предостави възможност на пчелари от цяла Европа да обменят информация за състоянието на сектора.

А от 2004 г. насам семейството оганизира "Фестивал на странджанския мед и странджанския цветен прашец". Той се провежда през първата десетдневка на август в гр. Царево под мотото "Царево - царството на мановия мед!" През 2017 г. бе 14-ото й издание.

И през цялото време единствената цел на Манол е популяризирането на Странджанския манов мед и пчелен прашец

Затова и през годините той и семейството му са канени в различни държави - Турция, Норвегия, Белгия, Украйна, Хърватска, Румъния, Унгария, Франция, Гърция, Словения, Македония, Сърбия, Швейцария, Италия, Германия, Полша, Чехия и др., където представя странджанския манов мед и странджанския цветен пчелен прашец.

И въпреки голямата ангажираност Манол и семейството му се отнасят и с голяма грижа за децата

Семейството активно участва в Националната кампания "Медена закуска", организирана от еврокомисар Мария Габриел. По време на кампанията Манол Тодоров обяснява на учениците за значението на пчелите за живота на Земята и ползите за здравето от консумацията на мед и пчелни продукти.

Предоставят пълна и изчерпателна информация за тайната на пчеларския живот, пчелите и пчелното семейство, за ключовата роля на пчелите в екосистемата на планетата. Отново с децата семейството отбелязва празника на пчеларя Св. Харалампий.

Семейство Тодорови активно участва и в подготовката и провеждането на Първия световен симпозиум за мановия мед в Царево още през 2008 г. В него участват 85 учени от 26 държави от 4 континента. А в момента тече организация за подготовка на Втория световен симпозиум на мановия мед, който ще се проведе в края на юли 2018 г. в гр.Царево.

След всичко описано дотук, едва ли някой ще се учуди на признанието и наградите:

През 2000 г. Манол Тодоров е избран за "Пчелар N1 на България" - номинация на Националната асоциация на пчеларите професионалисти и вестник "Пчелар и кошер".

През 2015 г. Манол Тодоров е награден с приза "Златната писалка" на вестник "Пчела и кошер".

През 2015 г. е получил награда за личност, популяризирала местни производства и продукти в Община Царево.

А през 2017 г. Областната експертна комисия по животновъдство - Бургас, обяви Манол Тодоров за "Най-добър пчелар в Бургаска област" за 2017 г.
0 Comments4 Views

ФЕСТИВАЛ НА МЕДА В СОФИЯ #9
Date 24/09/18 - 10:21:29 AM
ФЕСТИВАЛ НА МЕДА В СОФИЯ.

От 24-ти до 29-ти септември любителите на биологичен Странджански манов мед могат да ни намерят в градинката срещу Халите (пл. Бански). Странджански манов мед с перга вече е изчерпан, при нас продуктите свършват, защото са истински!
0 Comments1 View

НОВАТА РЕКОЛТА Е ПУСНАТА В ПРОДАЖБА #8
Date 11/08/18 - 02:56:53 PM
НОВАТА РЕКОЛТА БИОЛОГИЧЕН СТРАНДЖАНСКИ МАНОВ МЕД Е ПУСНАТА ЗА ПРОДАЖБА В ОНЛАЙН МАГАЗИНА НА САЙТА!!!
0 Comments1 View

РЕКОЛТА 2018 ГОДИНА #7
Date 02/07/18 - 11:02:46 AM
В МОМЕНТА СМЕ В ПРОЦЕС НА ДОБИВАНЕ НА ПРЕСЕН БИО СТРАНДЖАНСКИ МАНОВ МЕД.
0 Comments5 Views

ПРОДАДЕНО!!! #6
Date 22/05/18 - 09:04:43 PM
ЗДРАВЕЙТЕ!!! ЦЯЛАТА 2017-ТА РЕКОЛТА БИО СТРАНДЖАНСКИ МАНОВ МЕД И БИО СТРАНДЖАНСКИ МАНОВ МЕД С ПЕРГА Е ИЗЧЕРПАНА. ОЧАКВАМЕ НОВАТА 2018-ТА РЕКОЛТА ЮЛИ МЕСЕЦ. СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК, КЪДЕТО МОЖЕ ДА СЛЕДИТЕ ЦЕЛИЯ ПРОИЗВОДСТВЕН ПРОЦЕС Е, "СТРАНДЖАНСКИ МАНОВ МЕД-ЗС МАНОЛ ТОДОРОВ"
0 Comments4 Views

Showing 10 articles from a total of 15 [ 1 2 ]
 Next 5 »
Вход
Име:
Парола:

Продукти

БИО СТРАНДЖАНСКИ ЦВЕТЕН ПРАШЕЦ

МАНОВ МЕД

СТРАНДЖАНСКИ ЦВЕТЕН ПРАШЕЦ С ПАМУКЛИЙКА

Спиртен екстракт от прополис

БИО и ЗНП СТРАНДЖАНСКИ МАНОВ МЕД

БИО МАНОВ МЕД С ПЕРГА